Get to know me.

Du är böckerna du läser, filmerna du tittar på, och musiken du lyssnar på. Med detta sagt, jag ville berätta vad mina favoritböcker, filmer och låtar är! Så nu kör vi:
Böcker: mina favoritböcker är mycket tydlig och kliché. Jag älskar älskar älskar Fault in Our Stars, Looking For Alaska, Paper Towns och John Greene i allmänhet. Ja. Jag vet….precis som alla andra tonårsflickor som har ett Tumblr och äger ett par converse och hög midja shorts. Men här är en sak som jag lärde mig ungefär ett år sedan, det är okej att vara som alla andra ibland. Varje enskild person är unik på planeten, det finns ingen annan Penny Teena Ebba Parevik i världen så det är verkligen okej att ibland ha saker som alla gillar. John Greene är så omtyckt eftersom majoriteten av tonåringar kan relatera till hans berättelser. Han talar om sorg, äventyr, första kärleken, prom, passion, när man är för ung för att tala om för evigtmen det verkligen känns som man kommer vara tillsammans för evighet, alla saker tonåringar går igenom. Det är skönt att veta att miljontals flickor läser dessa böcker och alla kan relatera. Nicholas Sparks är också en av mina favorit författare. Det är något charmigt om hur han talar om små städer, bada i skön, lastbilar, enkelhet, åldras tillsammans, vänlighet, sann kaotisk kärlek. Han är en väldigt traditionell författare men jag tror att världen vi lever i behöver lite mer tradition. Jag älskar hur hans böcker gör att man känner sig helt glad. Efter att ha läst dem vill man bara springa på en brygga och kyssa sin pojkvän precis som Noah och Allie. Eller kanske till och med sitta ner och skriva brev som John och Savannah. Eller kanske du vill bli en bättre människa precis som Landon och Jaime i A Walk To Remember. En annan absoluta favorit (och jag kan få lite hat för detta) är Fifty Shades of Grey-serien. Dessa böcker är extremt missförstådda. De människor som säger att dessa böcker är dåliga för kvinnor har verkligen inte ens läst dem. För mig dessa böcker handlar om kärlek, passion, svårigheter, och sex … i den ordningen. Ja det finns sexuella scener, men jag tycker det är viktigt för kvinnor att kunna läsa det och inte bedömas. I själva verket tror jag Amerika borde vara bättre på att tala om det öppet eftersom då kan ungdomar veta att dom kan gå till vuxna och inte dömas. Jag vet inte om jag är den enda men jag läser dessa böcker för den kaotiska kärlekshistoria mellan Anastasia och Christian, inte för någon av de andra saker. Om du tar dig tid att läsa dessa, och jag föreslår att du vara äldre än 17, kommer du att tas på ett äventyr i sann kärlek. Fifty Shades of Grey är den typ av bocken, när du får igenom de första sidorna, kan du inte lägga ner den.
Filmer: Jag är en typ av person som om jag hittar en riktigt bra film kommer jag titta på det över 100 gånger. About Time, The Notebook, The Impossible, Inside Out, The Odd Life Of Timothy Green, The Fault in Our Stars
 … Jag har sett dem om och om och om igen. De är alla så olika. En handlar om en familj som upplever tsunamin i Thailand, en är en täcknad film om känslor i ditt huvud, en handlar om kärlek. Men medan jag älskar att gå på bio med min rosa filt, äta nachos, och vara med min familj eller JJ … mitt hjärta är definitivt i TV-program. Min absoluta favorit är One Tree Hill. Jag strävar efter att ha ett liv som karaktärerna här i detta program. Eftersom att det är en 8 säsong program så blir det verkligen som man växer upp med karaktärerna. Och jag menar, vem skulle inte vilja vara en bad ass som Brooke Davis? Jag älskar också 24, Prison Break, Lost, Vampire Diaries, Jane The Virgin, Gossip Girl och Gilmore Girls. Nästa gång ni har en Netflix i sängen med pizza typ av dag, kolla på en av dessa program.
Musik: Du kommer aldrig se mig låtsas att jag känner igen låtar från en cool band bara för att verka som jag är inne med “cool kids”. Jag gillar vad jag gillar och ja jag kanske gillar Johnny Cash och bara känner igen 8 låtar, och kanske jag älskar Queen eller The Beatles men jag kan inte berätta vilka av deras album kom ut när, och jag älskar One Direction men ibland kan Philippa eller Peg sätta på en ny låt som jag inte ens visste var dem. Så bara vet, när folk säger, “O M G liksom du är så fake du är inte ens ett riktigt fan” dom är löjliga. Jag gillar låtar inte artister. Jag bryr mig inte vem pratar skit om Taylor Swift, eftersom den där tjejen har hjälpt mig igenom några tuffa dagar. Och Bieber är bäst fär 6 timmars bil åkturer, även om det står dåliga grejer om honom i tidningar.  Jag älskar allt från country till rock till pop till rapp. Så här är min topp 10 favoritlåtar just nu och min spotify är PennyParnevik så att du kan ta någon spellista du vill:
 1. Ain’t No Saint- Peg Parnevik
 2. Ego- Bibi Bourelly
 3. Break Up In A Small Town- Sam Hunt
 4. Anyone Else- Mike Stud
 5. A Woman Like You- Lee Brice
 6. Certain Things- James Arthur
 7. You and I- Ingrid Michaelson
 8. Something I Need- One Republic
 9. All Gavin DeGraw
 10. Out Here- Mike Stud (JJ’s walk up song!)

You are the books you read, the movies you watch, and the music you listen to. That being said, I wanted to share what my favorite books, movies, and songs are! So lets get to it:

Books: My favorite books are very obvious and cliche. I LOVE LOVE LOVE The Fault in our Stars, Looking For Alaska, Paper Towns and John Green in general. Yes, I know, just like every other teenage girl in America that has a tumbler and owns a pair of converse and high waisted shorts. But here’s the things, I’ve learned about a year ago that it’s okay to be like everyone else at times. Every single person is unique on the planet, there is no other Penny Teena Ebba Parevik in the world so it really is okay to sometimes like things that everyone likes. John Green is so well liked because the majority of teenagers can relate to his stories. He talks about heartbreak, adventure, first loves, prom, passion, being too young to talk about forever but knowing that it really feels like forever, all the things teenagers go through. It might be cliche but it’s comforting to know that millions of girls are reading these books and all relate. Nicholas Sparks is also one of my favorite writers. There’s something charming about the way he talks about small towns, swimming in lakes, old trucks, simplicity, growing old together, kindness, true chaotic love.  He’s a very traditional writer but I think the world we live in needs a little more tradition. I love how his novels just make you feel utterly happy. After reading them you just want to run across a dock and kiss your boyfriend passionately just like Noah and Allie. Or maybe even sit down and write letters like John and Savannah. Or maybe you’ll wanna strive to be a better person just like Landon and Jaime in a walk to remember. Another absolute favorite (and I might get some hate for this) are the Fifty Shades of Grey series. These novels are EXTREMELY misunderstood. The people who say that these books are bad for women have truly not even read them. To me, these novels are about love, passion, hardship, and sex…in that order. Yes, there are sexual scenes, however, I think its important for women to be able to read that and not be judged. In fact, I think america should be better at talking about that openly because then young adults know that they can go to adults and not be judged.  I don’t know if I’m the only one but I read these novels for the chaotic love story between Anastasia and Christian, not for any of the other stuff. If you take your time to read these, and I do suggest you be older than 17, you’ll be taken on an adventure of true love. These novels are more about imagination than the reality of Spark’s and Green’s books. Fifty Shades of Grey is the type of novel, once you get through the first few pages, you can’t put it down.
Movies: I’m the type of person that if I find a really good movie I’ll watch it over 100 times. About Time, The Notebook, The Impossible, Inside Out, The Odd Life Of Timothy Green, The Fault in Our Stars…I’ve seen them over and over and over again. They’re all so different. One is about a family who experiences the Tsunami in Thailand, one is a animated movie about the emotions in your head, one is about love. However, while I do love going to the movie theater with my pink blanket, eating nachos, and being around my family or JJ…my heart is definitely in tv shows. My absolute favorite is One Tree Hill. I strive to have a life like the characters do in that show. It’s amazing in every single aspect, seriously, it’s a MUST watch. It’s especially interesting rewatching it over and over as I’m growing up. Being an 8 season show, you really grow up with the characters. And, I mean, who wouldn’t wanna be bad ass like Brooke Davis? I also love 24, Prison Break, Lost, Vampire Diaries, Jane The Virgin, Gossip Girl, and Gilmore Girls. Again, all of those are must watches on your netflix in bed with pizza kind of days.
Music: You’ll never find me pretending I know songs from a cool band just to seem like I’m in the know with the “cool kids”. I like what I like and yes I might like Johnny Cash and only know 8 songs, and maybe I like Queen or The Beatles but I can’t tell you which of their albums came out when, and I love One Direction but every once in a while Philippa or Peg will put on a new song that I didn’t even know was by them. So just know, when people say, “O M G like your so fake you aren’t even a true fan” they are ridiculous. I like songs not artists.  I don’t care who thinks Taylor Swift is cheesy or who she’s dated because that girl has gotten me through some tough days. And Biebs has pushed me through 6 hour car rides no matter what it says about him on the news. We all listen to music for numbers of reasons. I love everything from country to rock to pop to rap. So here are my top 10 favorite songs right now and my spotify is PennyParnevik so you can take any playlist you want:
 1. Ain’t No Saint- Peg Parnevik
 2. Ego- Bibi Bourelly
 3. Break Up In A Small Town- Sam Hunt
 4. Anyone Else- Mike Stud
 5. A Woman Like You- Lee Brice
 6. Certain Things- James Arthur
 7. You and I- Ingrid Michaelson
 8. Something I Need- One Republic
 9. All Gavin DeGraw Songs (:
 10. Out Here- Mike Stud (JJ’s walk up song!)

11 Comments

 1. Jag är precis som du när det kommer till det där med böckerna. Jag bara älskar att läsa om cheesy love stories, trots att de kan anses vara mainstream eller så!

  Tips på böcker som påminner om de du nämnde:
  I\’ll give you the sun – Jandy Nelson, bästa boken!
  Me before you – Jojo Moyes, kommer ut på film snart.
  The sky is everywhere – Jandy Nelson

  Om du gillar About Time och The Notebook och såna liknande så kan jag VARMT rekommendera Love, Rosie! Jag har sett den typ fem gånger bara denna månaden och jag tröttnar aldrig! En romantisk komedi om ung kärlek och vänskap och hur komplicerat allt kan kännas ibland.
  Puss!

 2. One tree hill åh jag älskar de jag har följt de om och om igen verkligen! Min son fick sitt namn av Jakr i serien enbart för han va en sådan underbart snäll karaktär haha sen att Jake är jävligt snyggt e ju en annan femma;)
  Dina inlägg gör en så pepp

 3. Hej fina!
  Missa inte mina intervjuer med systrarna Montazami och Gabriella Joss – ligger uppe på bloggen nu!
  Ha en härlig dag! 🙂
  Kram <3

 4. Jag älskar alla de filmer och böcker du skriver om. Jag älskar alla cheesy böcker och filmer/serier. Har du läst \”Girl online\” den är skriven av Zoella youtubern, älskar den boken. Den är väldigt cheesy och handlar om en tjej som åker till USA och träffar en kille som är en stor kändis där, fast hon vet inte om det och de blir kära. Och jag älskar alla de där serierna speciellt Gilmore girls och one tree hill.
  Älskar er blogg<3

 5. Hej fina!
  Du har väldigt godkänd film-musik-och boksmak. jag älskar verkligen John Green och Nicholas Sparks. Ett serietips: GREY\’S ANATOMY. bästa serien jag någonsin sett!!! (och har sett en hel del

 6. Kristine

  Hei Penny,
  Jeg er en jente fra Norge. Jeg forelsket meg i TV-serien deres da jeg først så den. Søsteren min og faren min sammenlignet meg med deg og siden det har jeg følgt ekstra godt med på deg. Og jeg digger deg! Alt du står får, måten du er på og synet på livet er inspirerende. Du og dine foreldre får meg til å tro på kjærligheten. En periode trodde jeg ikke på kjærlighet. Men gjennom deg har du vist meg at kjærlighet faktis er ekte og du vil finne den.

  (case you do not understand Norwegian)
  I am a girl from Norway. I fell in love with the TV series when I first saw it. My sister and my dad compared me with you and since then I have noticed you more. And I adore you! The way you see life, the way that you can say that \”life is not perfect, but enjoy it\” is inspiring. You and your parents make me believe in love. For period I did not believe love. But through you, you have shown me that love actually is real and that it exist.
  Thank you Penny

 7. Hej! Brukar du skriva direkt på engelska och sedan ta google translate för svenskan? I så fall skulle i alla fall jag uppskatta om du skrev allt på engelska och att ni sedan har en translate-knapp om folk vill läsa på svenska också. Ur min synpunkt blir det mer läsvänligt och förståeligt då, eftersom svenskan inte är lika bra som engelskan 🙂 kram

  1. @Malin Det finns en engelsk version efter den svenska, så såvida du inte missat det måste den enda möjliga poängen med din kommentar måste ju vara att påpeka att svenskan inte är felfri vilket känns rätt överflödigt. Med svenska som andraspråk har hon fortfarande rätt imponerande kunskaper.

 8. Är likadan som du Penny!
  Gillar också LÅTAR oavsett artisten!
  Gillar även samma typ av filmer! 🙂

  Längtar till varje tisdag och är så glad och tacksam att vi får följa er! 🙂
  Ni är så härliga allihop! 🙂 Kram! <3

 9. Åh vi har verkligen samma filmsmak som dig känner jag, älskar också såna där typiska \’\’tjejfilmer\’\’. Har några filmtips som jag själv tycker är fantastiska som du säkert skulle tycka om:
  The Age Of Adaline
  In Your Eyes.
  The Vow
  Endless love
  Letters To Juliet
  Safe Haven
  The Best of me
  Love Rosie

  Ja jag kan som sagt hålla på i flera timmar och räkna upp fantastiska filmer men här har du ett par stycken som jag verkligen rekommenderar! <3

 10. Känner också att vara för att man klär sig som alla andra osv. Så betyder det absolut inte att man själv inte är egen som person!

Write a comment

Your email address will not be published.